Vandaag kwamen ook de jongsten aan in het Olympisch dorp te Opoeteren.

Na een lange rit, maakten de Sloebers meteen kennis met onze stal. Onder leiding van boerinnen Rune en Ylennia moesten ze de koe alle vlekken teruggeven. Dit deden ze door alle regels eenmaal te overtreden en daarna flink de regels op te sommen. Na een lekker vieruurtje gingen ze als echte boer aan de slag en planten ze hun eerste plantjes: tuinkers. Als afsluit van hun eerste dag lazen ze nog een verhaaltje en mochten de diertjes op stal. Klaar voor een nieuwe dag morgen!

De Speelclubbers daarentegen vertrokken vol goesting op hun dagtocht door het zonnige Italië. Door de bergen trokken ze tot aan het mooie Gardameer, waar ze hun heerlijke broodjes konden eten. Vervolgens gingen ze verder op avontuur. Op hun blote voeten gingen ze door het water. Dit avontuur eindigde in een zwempartij. Daarna trokken ze zich terug waarna de heerlijke WAP hun maagjes weer vulde. Ze eindigden de dag met een rustige activiteit en wandelen nu in dromenland. Morgen trekken ze verder naar zuiden.

De tijdreistrein stopte vandaag bij de Grieken en Romeinen, zij zijn tenslotte de grondleggers van de olympische spelen. In de ochtend moesten ze enkele persoonlijke records verbreken, zoals pamperworstelen, speekselspugen en krakot fretten. Na het heerlijk middagmaal bestaande uit wraps, trokken ze naar de bossen om deel te nemen aan de Hunger Games. Ze moesten hun eigen kampen bouwen en verrassingen in het bos zoeken om voordelen te krijgen. In de avond sloten ze af met enkele slaapzak en kamerspelen.

Een niet te missen periode in de jaren 1900 was de oorlog. Ze speelden een historisch correct spel rond de V1 en V2 rakketten. Het eindigde met een mooie gelijkstand. In de middag genoten ze met volle teugen van de zon en besloten ze zich volledig te geven op het sleerzeil. Om de dag af te sluiten hielden ze een ware Grease-party.

Tot morgen voor meer kamp-leute !