Zo’n week geleden kregen de Aspi’s tot hun grote verontwaardiging een bericht van het Facebook-account ‘Anonieme Aspileiding’: “Aspicafé: vrijdag 4 september om half acht aan d’Arke”. Niet meer, niet minder. Na de eerste Corona-schoolweek was het dus tijd voor de nieuwe Aspileiding om zich bekend te maken. Dat zouden ze echter niet zomaar doen, de leden van de oudste afdeling werden eerst nog op de proef gesteld met een uitdaging. Bij hun aankomst in onze hoofdbasis zagen ze tot hun grote verontwaardiging een emmer met twee goudvissen erin hangen bovenaan d’Arke. Een gat in de emmer zorgde ervoor dat het leven van de visjes in gevaar kwam. Een halfuur later zouden ze sterven. Gelukkig konden de Aspi’s dat voorkomen door opdrachten uit te voeren en zo tips te verkrijgen over de identiteit van hun nieuwe leiding. Elien, Tiel en Rémi werden ruim binnen de tijd geraden en zo redden de Aspiranten hun vissen Haring en Tonijn. Na wat gekeuvel was het tijd om elkaar wat beter te leren kennen met een aantal kennismakingsspelletjes. Het eerste Aspicafé was vast en zeker geslaagd! Aspi’s en leiding moesten elkaar vervolgens slechts een volledige dag missen vooraleer ze opnieuw samen zouden komen voor de eerste activiteit van het nieuwe werkjaar. Omstreeks 14:00 stond quasi iedereen – op uitzondering van de niet zo stipte Louis Roussel – paraat aan de befaamde hondenweide. De leden werden verdeeld in vier ploegen voor het grote Tour de France-spel. Elke ploeg kon de gele, groene of bolletjestrui winnen en daarbovenop ook nog eens de prijs voor de strijdlust. Na zeven etappes kwam Jumbo-Visma als winnaar uit de bus! Het spel weerspiegelde de werkelijkheid. Na de thee volgden nog wat fiets-/pleinspelletjes waar jammer genoeg een aantal fietsen bij sneuvelden. Als dit eerste weekend geëxtrapoleerd kan worden naar het hele jaar, dan belooft het alleszins zeer plezierig te worden in Aspiland. Tot ons volgende nieuwtje!