Vandaag was het zo ver: het veel besproken duel tussen rakwi 1 en 2. Op papier een wedstrijd tussen enerzijds een ploeg dat uitgaat van zijn jeugdig enthousiasme en anderzijds een ploeg dat gekenmerkt wordt door zijn maturiteit.

De toon werd meteen al gezet in de kleedkamers. We zagen voornamelijk spelers van rakwi 2 die nog niet beseften wat er boven hun hoofden hing. Bij rakwi 1 daarentegen zagen we dat meer dan de helft van de ploeg zich in opperste concentratie probeerden te wanen of zelfs al de tegenstanders probeerden te intimideren. Het strafste kwam van Elena die al rechtstaand met gekruiste armen enkele boze blikken gooide richting de tegenstanders, wat voor paniek zorgde in het hoofd van enkele jongens.

Tijdens het wandelen naar het speelveld kregen de spelers van rakwi 1 nog enkele motiveerde woorden van interim coaches Hoornaert Kenneth en Leroy Arne. Mentaal stonden we dan ook al 1-0 voor.

Met deze goeie moed trokken de jongere bende van de rakwi’s ten strijde in de eerste veldslag, genaamd rugby. We zagen hierbij een bedrijvige Fran die de weg naar het doel gemakkelijk vond. Ze kreeg natuurlijk wat hulp van de verdediging van rakwi 2 die nog lag te slapen. In de achterste linie hield Robbe zijn doel schoon door enkele loepzuivere tackles. De scheidsrechter greep niet veel in waardoor het spel vaak op en af ging. Het balbezit was duidelijk voor rakwi 1, maar het scoren bleef jammer genoeg uit. We kregen nog een paar kansen via onze rakker Kilian en Frauke, die tevens zeker haar mannetje stond tegen het mannelijk geweld van rakwi 2. Uiteindelijk vonden we nog tweemaal de weg naar het doel en wonnen we dus de eerste veldslag.

Bij de tweede veldslag, ook wel beter bekend als kruisvlag, kon rakwi 2 rekenen op zijn maturiteit. Het jeugdig enthousiasme van rakwi 1 speelde hierbij wat in het nadeel aangezien het een veldslag was waarvan rakwi 1 nog nooit van had gehoord. Dit resulteerde dan ook in een eerste punt van rakwi 2 waardoor de bordjes terug gelijk hingen.

Bij de derde veldslag werd het touw bovengehaald en moesten de spelers van  rakwi 1 afwisselend onder en boven het touw geraken dat werd beschermd door de andere ploeg. Op zich niet gemakkelijk waardoor hulp van de coaches werden ingezet. Dit resulteerde in het feit dat de rakwi 1 pas in de derde ronde geen spelers meer over had. Rakwi twee deed helaas beter waardoor we jammer genoeg ook de derde veldslag verloren.

Tijdens de vierde veldslag bleef het touw een belangrijke rol spelen. Een partijtje touw trekken ging beslissen over wie het vierde punt ging binnen halen. Hierbij konden we rekenen op Ilian die terug kwam uit blessure. De positieve groepsdynamiek zorgde ervoor dat rakwi 1 gemakkelijk de bordjes terug gelijk hingen en zo met een 2-2 gelijkspel de rust in konden trekken.

Na 15 minuten pauze floot de scheidsrechters de battle terug op gang. De concentratie van rakwi 1 was volledig zoek en tijdens de veldslag blad-steen-schaar gingen we dan ook kopje onder.

Het moest voor rakwi 1 dan ook gebeuren tijdens de laatste veldslag. Het enthousiasme zat alleszins al goed, maar de spanning was te snijden. Vele spelers maakte kennis met de groene frisbee, voornamelijk op een niet zo positieve manier. Toch bleven we doorzetten wat zich resulteerde in mooie overwinning tijdens de laatste veldslag. Doelpunten werden gescoord via Robbe en Yorben.

De tijd was op en na zes veldslagen sloten we in vrede af met een gelijkspel. We danken rakwi 2 voor de fair play tijdens de batlle, maar op zich was er vandaag maar één echte (mentale) winnaar, namelijk RAKWI 1!

Speelden voor rakwi 1: Nout, Yorben, Ilian, Robbe, Esmee, Eloïse-Camille, Janne, Victoire, Jade, Frauke, Kilian, Fran, Emmelien, Maithé en Elena.

Volgende wedstrijd zondag 15 december om 14u. Supporters op post!