Op een zondagmiddag..

Kwam ridder Jonas af naar de tito’s (in de volksmond de otit’s). Hij vertelde hen dat zij tot de orde der rode ridders horen. Op de orde rust een belangrijke taak. Het was de bedoeling dat de titos de Heilige Graal die blijkbaar verdoken zat in één van de chirolokalen naar de heilige bron brachten. Die Heilige graal is een magische beker, want wie de beker met het water van de heilige bron vult en ervan drinkt, zal eeuwig leven!

De tito’s zagen dit wel zitten. Maar plots verscheen de slechte ridder! Hij doodde Jonas, liep weg en liet een briefje na in geheimschrift. De tito’s konden snel het geheimschrift ontcijferen en begonnen meteen aan de zoektocht naar de Heilige graal! Gelukkig kon Jonas de dode ridder hen een beetje helpen (want zijn geest was nog aanwezig) echter moest elke groep wel een dode ridder meezeulen.

Vervolgens zetten ze hun tocht voort tot aan de kerk. Daar kregen ze een tweede raadsel. Er lagen een heleboel letters en cijfers op de grond. Met deze gegevens vonden (de meeste) een adres en wachtwoord. De koplopers van de tocht waren de stoere mannelijke ridders van team Jonas! Zij geraakten al snel bij het adres toen plots een postduif verscheen met een nieuw plannetje die ze moesten volgen…. richting Merlijn de Tovenaar!

Na een helse tocht zagen de tito’s bijna de heilige bron. Echter voor ze die konden bereiken moesten ze een mijnenveld betreden. Dit bleek moeilijker dan verwacht! Slechts na enkele pogingen en een handje vol teamwerk vonden ze het juiste pad.

Eenmaal aangekomen aan de Heilige bron ademde Jonas zijn laatste adem uit. Hij kon nog net vertellen dat enkel en alleen de sterkste ridder van het land de Heilige graal mocht plaatsen op zijn ster. Dit was de allerlaatste opdracht: de overkant bereiken zonder aangeraakt te worden van één van de leiding! Dit bracht ons tot schitterende taferelen! En vooral tot een waardige winnaar, proficiat Amber!

Benieuwd hoe ze dit allemaal voor elkaar hebben gebracht?