En we zin der weer ip ut, in d’Ardennen en de busken en we slapen tussn ’t krud…

Maar eerst en vooral willen we jullie nog eens bedanken voor de massale opkomst tijdens de bivaklancering. Terwijl de kindjes spelletjes speelden, konden de ouders hun tiendaagse zonder chirowieten op gang brengen met een drankje.
Nogmaals een dikke merci! 😉

Deze ochtend vertrokken we met de trein richting Fontenaille. Alles volgde elkaar goed op, de sfeer was top.

 

 

We oefenden onze busreis al even kort, we moesten namelijk nog een half uurtje met de bus van aan het laatste station tot aan de kampplaats. Eenmaal aangekomen zagen we dat de Aspi’s al goed vorderden in het klaarzetten van onze splinternieuwe eettent. Niet enkel de Aspi’s moesten werken. Elke afdeling stak de handen uit de mouwen om de bivakplaats klaar te stomen voor de geweldige tien dagen die nog komen. Spannend!!

Voor we het goed en wel beseften galmde het kampliedje al over het Ardense landschap. De eerste formatie werd gevormd, en de families werden aan de hand van een spelletje bekend gemaakt. Tijd om te smullen, njammie!

Na het avondeten, was het al snel tijd voor de jongsten onder ons om hun veldbed op te zoeken en richting dromenland te vertrekken, de laatste reis van deze dag. De oudere afdelingen gaven zich voor een eerste keer in een spelmoment. Nu rest hen enkel nog hun tanden te poetsen, hun tent in te kruipen en het tetteren kan beginnen. FOEI!!

Geniet nog van deze foto’s.
We bloggen jullie morgen weer, met nieuwe verhalen en hopelijk lekker weer.

Chiroetjes van op bivak

PS: De Instagrammers onder ons kunnen onze verhalen ook volgen via onze Instagram: chirojowwervik