Traditiegetrouw vertrokken de Aspi’s drie dagen voor de start van het bivak, gisteren dus, op fietstocht. Door de omstandigheden die ons nu allemaal treffen kon de fietstocht echter geen drie dagen duren: d’Arke zou voor het eerst sinds mensenheugenis het begin- en eindpunt zijn van de Aspifietstocht. Jan en Yves – Batman in zijn vrije tijd – waren zoals alle andere keren ook van de partij om de kudde te leiden. Leider Bert was er dan weer om sfeer te creëren binnen deze bijna volledige groep, op uitzondering van leidster Chloé (polsbreuk), Juliette en Emma. Het peloton vertrok met het schemeren van de zon richting het verre Doornik. Onderweg trotseerde de groep een aantal bergen met de Mont-St-Aubert als col buiten categorie. Toen de zon haar hoogste punt had bereikt, werd het tijd om huiswaarts te keren. In Kortrijk werden de hete hoofden nog even gekoeld. De klok sloeg zes uur toen de Aspiranten terug aankwamen op d’Arke. Daar stond gelukkig de kookploeg – bestaande uit Eva, Arno, Klaas en Jeroen – paraat om de lege magen te vullen met (naar verluidt) heerlijke wraps! De Aspi’s, inclusief Chloé, Juliette en Emma, praatten gedurende de avond nog wat na; zoals zowat iedereen zien zij het kamp ook helemaal zitten! Vandaag en morgen zet de kookploeg en leiding nog de toiletten en douches op in Houthulst en dan kan het kamp beginnen!

Tot zaterdag!

-blogteam 2020, Frouwe, Julie, Eva en Rémi

PS: Bij twee kampen horen ook twee blogteams. Vanaf zaterdag staan voor Opoeteren Frouwe, Eva en Julie in voor de hoogstaande lectuur. Vanuit Houthulst krijgen jullie dan weer Rémi zijn blogs voorgeschoteld.