Van smurfenland naar minionland.. wat was het weer plezant!

17 september was er paniek in smurfenland. Hun land was uitgedroogd en de smurfen hadden geen water meer. Grote smurf wist niet meer wat te doen. Zijn volk hielp hem dan ook langs geen kanten.. Potige smurf was enkel en alleen maar bezig om spieren te kweken en Smurfin keek meer in haar spiegeltje dan naar iets anders. Na lange tijd kon grote smurf hen toch overtuigen en schakelden ze de sloebertjes in. Dankzij hen hadden ze weer water in overvloed! (dankjewel!) Daarvoor moesten ze wel goed uitkijken want lolsmurf stond telkens met een nieuw grapje klaar.. Enkel en alleen als ze aan het smurfen waren kon lolsmurf hen niets doen.

Een week of 2 later op 1 oktober waren de smurfen al weer gepasseerd en was het de beurt aan de minions om de sloebers hun hulp te vragen. Gelukkig hadden ze veel vriendjes mee!

De minions wilden ervoor zorgen dat de Chiro de enigste jeugdbeweging was in Wervik. Dat zagen de sloebers natuurlijk ook zitten, ze vlogen er meteen in! Zo leerden ze wat agressieve skills , maakten ze een petitie op en maakten ze promotie voor de Chiro. Ook konden ze na al het harde werk even uitblazen in hun voetbadje.